Please install and enable Core Design Scriptegrator plugin.
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Értkékelés 0.00 (0 szavazat)

Alapvetően három tipusú (ill. ezek kombinációi) fordulhat elő.

  1. tipus - HAMAROSAN
  2. tipus - Amennyiben tört nevezőjében egy teljes "négyzet" van (vagy magasabb hatvány van), és a hatványon kívül NINCS SEMMI, akkor annyi tört lesz, ahányadik hatványon van a zárójel. Az így keletkezendő törtek nevezői az első hatványtól annyiadikig mennek, ahányadikon van az eredeti nevező. Harmadik hatvány esetén pl 1-től 3-ig. A számlálóban, pedig A, B, C stb. fog szerepelni.
  3. tipus - HAMAROSAN

Hasonló feladatokat itt találsz: Parciális törtekre bontás

Rólunk

Czibik Gábor vagyok, ennek az oldalnak az ötletgazdája és létrehozója. Mondhatjuk, hogy "matematikus" családból származok, hisz nagyapámtól kezdve szüleimen keresztül mindenki matematika tanár :)

Kattints ide a folytatáshoz...

Prémium megoldások

A Prémium megoldásokat az itt megvásárolt érmécskék felhasználásával tudod megtekinteni. A feladat nehézségétől függően kell 1,2..7 érmécskét felhasználnod a megtekintéshez.

Kattints ide a folytatáshoz...

Megoldások típusai

Az oldalon lévő összes feladathoz részletesen levezetett megoldás tartozik. A megoldások (megtekinthetőség szempontjából) három típusba sorolhatóak:

Kattints ide a folytatáshoz...

Történetünk

2006. ősz: Az első lépés: czibik.hu

Első weboldalam, azért hoztam létre, hogy tanítványaimank könnyen elérhetővé tegyem egy helyen a máshol szétszórtan amúgy is fellelhető képletgyűjteményeket, feladatsorokat és megoldásokat.

Kattints ide a folytatáshoz...