Please install and enable Core Design Scriptegrator plugin.
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Értkékelés 0.00 (0 szavazat)

Fontos, hogy a másodfokú egyenletet először mindig rendezzök nullára. Miután ez meg van ajánlott még sorba rendezni a tagokat, elején a négyzetes, aztán a "sima" x-es majd a számot hátulra. Ez azért hasznos, mert így könnyebb leolvasni az a, b, c értékét a képlethez!

\(\begin{array}{l}a \cdot {x^2} + b \cdot x + c = 0\\ahol{\rm{ }}{{\rm{x}}_{1,2}} = \frac{{ - b \pm \sqrt {{b^2} - 4ac} }}{{2a}}\end{array}\)

Bizonyos esetekben szorzattá kell alakítanunk a másodfokú kifejezést, ehhez a következő összefügést használhatjuk:

\(a \cdot {x^2} + b \cdot x + c = a \cdot \left( {x - {x_1}} \right) \cdot \left( {x - {x_2}} \right)\)

Hasonló feladatokat itt találsz: 

Rólunk

Czibik Gábor vagyok, ennek az oldalnak az ötletgazdája és létrehozója. Mondhatjuk, hogy "matematikus" családból származok, hisz nagyapámtól kezdve szüleimen keresztül mindenki matematika tanár :)

Kattints ide a folytatáshoz...

Prémium megoldások

A Prémium megoldásokat az itt megvásárolt érmécskék felhasználásával tudod megtekinteni. A feladat nehézségétől függően kell 1,2..7 érmécskét felhasználnod a megtekintéshez.

Kattints ide a folytatáshoz...

Megoldások típusai

Az oldalon lévő összes feladathoz részletesen levezetett megoldás tartozik. A megoldások (megtekinthetőség szempontjából) három típusba sorolhatóak:

Kattints ide a folytatáshoz...

Történetünk

2006. ősz: Az első lépés: czibik.hu

Első weboldalam, azért hoztam létre, hogy tanítványaimank könnyen elérhetővé tegyem egy helyen a máshol szétszórtan amúgy is fellelhető képletgyűjteményeket, feladatsorokat és megoldásokat.

Kattints ide a folytatáshoz...